DETAYLI BİLGİ

Anadolu yakasının boğaz kıyısında bulunan ve bu bölgenin oksijen deposu olarak bilenen Fethi Paşa Sosyal Tesisi’nde nefis bir menünün tadını çıkarırken, Sarayburnu’ndan başlayarak Ortaköy’e kadar olan muhteşem manzarayı seyir balkonundan izleyebilirsiniz. Fethi Paşa Sosyal Tesisi, İstanbullulara temiz havada yürüyüş ve koşu alanlarından yararlanıp restoran, kafeterya ve çay bahçelerinde dinlenerek, kentin gürültülü ortamından uzaklaşma fırsatı sunuyor. Fethi paşa Sosyal Tesisi’nde İstanbul’un güzellik sembolü erguvanlar her daim yeşil çam ağaçlarıyla ve mistik kokusuyla unutulmaz bir boğaz keyfi yaşatıyor. Denizin tüm çekiciliğiyle seyredilebildiği, koyu ve serin gölgeleri ağırlayan Fethi paşa Sosyal Tesisleri; yıllardır lezzet, hijyen ve kaliteden ödün vermeden hizmet sunuyor.

 

Fetih Paşa Korusu Tarihi;

Abdülmecit’in kız kardeşi Atiye Sultan’la evlendiği için Osmanlı kaynaklarında Rodosizade Fethi Ahmet Paşa’dan “damat” olarak da bahsediliyor. Tophane Müşiri iken Aya İrini’yi eski silahların kaldırıldığı bir ambar olmaktan çıkarıp, çeşitli illerden toplattığı arkeolojik eserlerle donatarak müzeye dönüştüren Fethi Ahmet Paşa, 1847’de Sultanahmet Meydanı’nda ilk arkeolojik kazıları başlatan devlet görevlisi olarak da tanınıyor.

Koru, Fethi Ahmet Paşa’nın 1858 yılında ölümünden sonra varisleri arasında paylaşılmasının ardından 1960-1980 yılları arasında kaderine terk edildiği için bakımsız bir görünüme büründü. Paşanın varislerinden Avukat Şevket Mocan, kendi hissesini 1958 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine devretti. Bu tarihten sonra bir süre “Mocan Korusu” olarak adlandırılan Fethi Paşa Korusu’ndaki diğer hisseli yerler daha sonra belediye tarafından istimlak edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından içerisindeki iki köşk restore edilerek, 2003 yılında sosyal tesis olarak İstanbullular’ın hizmetine sundu.

 

Fethi Paşa Korusu Kahvaltı Fiyatları:

Kahvaltı Tabağı + Sınırsız Çay : 10 – 14 Tl.

Menemen : 6 – 7 Tl.

Paçanga böreği : 4 – 5 Tl.

Profiterol : 4 – 5 Tl.

 

Fethi Paşa Korusu, Nasıl Gidilir?

Fethi Paşa sosyal tesislerine ulaşım için Boğaziçi köprüsü Beylerbeyi kavşağından çıkış yaparak, Paşa Limanı caddesi boyunca ilerleyebilirsiniz. Kuzguncuk iskelesini müteakiben Nacak sokaktan giriş yapabilirsiniz. Üsküdar tarafından gelirken Üsküdar iskelesi ve Paşa Limanı caddesini takip etmelisiniz. İETT Paşalimanı durağından geçen 15 Beykoz-Üsküdar, 15K Kirazlıtepe Üsküdar vb. Üsküdar otobüsleri de kullanılabilir.

GALERİ

YORUMLAR

0.00
0 yorum
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.